Wednesday, June 3, 2009

Dugaan...



Semalam memang merupakan hari yang agak mencabar bagiku... pepagi dah kemaskan meja utk aktiviti 5S. Tgh hari lak g meeting... sekejap je start kul 10.30 pagi habis jam 2.00 ptg. Kejap kan²... Banyaklah perkataan baru yang aku dapat pelajari dan beberapa nasihat utk memotivasikan diri...

Petang tue plak dah plan nak cuti balik dari kl lambat ckit kene cancel la plak atas sebab² yang x dapat dielakkan.. nak wat camne aku pun ubah plan B, balikla kl ari sabtu then balik negeri hang jebat nie ahad le jawabnye.. alkisahnye dugaan pun bermula, aku pun g la atm kat bank rakyat cawangan ayer keroh.. masukkan kad atm bank lain ( gunakan sistem MEPS ) tunggu punya tunggu, duit x muncul² ye la sume syarat dah dipenuhi( pin number, jumlah duit yg aku nak pakai) dan lain².. baki pun ada dalam akaun tue tp awat lambat nau.. so aku pun tekan² la kat arrow dekat ngan skrin tue.. nak kasi duit kuarla... bdn dah berpeluh² risau kad kene telan..

Sudahnye kad keluar, dia tulis " urusniaga dibatalkan " . aku pun kate dalan ati xpe aku try lagi skali.. try lagi tetibe nak jatuh terduduk aku, mane x nye.. duit dalam akaun aku dah kurang tp duit x kluar... aku dah panik... tanye bro yg ade kat ctu, die suh aku dtg esok bwk resitbank skali, masalahnye resit pun x de.. mcm mane nie..

Aku pun call abg aku tanye mcm mane, die cakap nanti die call balik, so aku pun nak cube skali lagi mane tau jumlah dah bertambah balik ke... skali ade nampak sorang lagi hampir jd mangsa cam aku.. aku pun tegur..
" saye pun problem gak, duit x kluar tp baki dalam akaun dah kurang" . rupenye orang yg aku tegur tue die officer kat sane, terus minx aku ikut die g dalam bank rakyat wat report, bagi salinan ic ngan kad atm tue.. pas tue dieorang cakap nanti dieorang check, dan debitkan balik duit tue dalam akaun aku..dalam masa 2 hingga 3 hari gak la..

Lega² tp risau gak la, bukan sikit tapi banyak, harap² cepat la masuk balik duit aku.. then aku pun g melaka central g beli tiket pastu balik...

apepun thanks a lot bro yg keje kat bank rakyat tue,walaupun dah abis waktu bank operasi still tolong aku wat report...

3 comments:

cik applemanis said...

jgn risau my PR..i prnah mengalami situasi mcm u heheh mmg gelabah tp duit tu dorng bank in blk...ape2 mslah u jumpe i k ;)

KaCa Mata said...

hehehe... mcm nie la bos i, seorang yg prihatin... gud news i dah dapat balik dah duit tue... cume bila update dalam buku x de plak duit tue masuk... check kat ATM ade plak... hai donia²...

Robb Sempurai said...

cantek