Wednesday, July 11, 2012

my twitter

Wednesday, February 22, 2012

Wajib bagi kita untuk mempertahankan agama bangsa dan negara..

Assalammualaikum...

Lame dah x tulis kat blog nie.. tetiba rase nk tulis skit.. itu pun pasal baru² nie tgk banyak sgt yang bermain dengan isu agama, perkauman.. dari kfc.. sampailah ke kepala **** di lontar di hadapan masjid.. Astaghfirullahalazim.. nampak sgt ade sesetengah pihak kat negara nie cuba nak mencetuskan huru hara.. Ape.. mereka ingat dengan huru harakan negara nie.. mereka² di sana boleh jadi tuan di negara ini.. bila dah huru hara.. maka bermulalah ucapan dari polis dunia terutamanya Amerika.. dtg konon nak amankan negara nie.. sudahnya kita lihat negara² yang pernah mereka amankan... sampai ke sudah berperang sesama sendiri.. yang lemah terus ditindas.. yang mengaut keuntungan tentulah negara barat di luar tue..

Apepun... aku baru jer dengar ucapan dari Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria berkenaan kenapa kita wajib mempertahankan agama kita, bangsa kita.. dan negara kita.. jangan kita bersorak gembira dan menyokong bila penganut agama lain memperlekehkan agama dan menghina agama kita ... semata mata kerana dahagakan kuasa habis agama digadai.. Semua boleh.. asalkan mereka disokong.. Apepun luangkan sedikit masa untuk mendengar ucapan mufti ini.. dan fikirkanlah.. Allahuakbar...



video

p.s : tak terkejut bila si polan cakap sokong penubuhan negara ISRAEL berbanding berjuang mempertahankan Palestin.. moga dibukakan mata mereka² yang fanatik dengan dia..

Tuesday, December 1, 2009

Aktiviti sepanjang cuti.. hahaha =)


ehem.. salam 1 malaysia.. baru² nie aku balik kl lagi.. almaklumlah.. dah raya haji kan.. dengan kesempatan menggunakan cuti gantian aku coz kene keje time hari minggu.. dapat la claim 3 hari.. hehehe apalagi pelbagai aktiviti pun dirancang la.. bagi mengisi mase lapang aku.. =)

Plan yang pertama nak g klcc setel bill maxis ( siut je aku dh bayar bill bleh plak die nak block line aku, x pasal² kene ceramah ngan aku ).. skang nie aku byr byk².. klu die blok gak kasi potong ar.. hahaha..

Plan kedua gathering kecil²an dengan rakan² form 6.... atas inisiatif miharu dan kengkawan yg lain.. serta contengan di wall jemain.. maka diadakan la gathering kecil²an yg dihadiri seramai 7 orang.. sesambil tue dapat le jumpe ngan kwn fb a.k.a kwn miharu.. cekgu erni.. ok la.. ape lagi masing² kongsi citer dan tau la khabar berita yg kite x pernah tau coz sume dah ada jalan masing² kan.. pastue balik nye geng lelaki seramai 4 orang bleh plak g layan movie ninja assasin.. even duduk seat depan tapi memang berbaloi hahaha.. ganas dan menarik seh.. balik aku g lepak ngan pian makan nasi ngan sup ekor

Plan ketiga hehehe.. esoknye plak aku g ke aquaria walaupun sebelum nie dah pernah g.. aku pun temankan kenalan baru pergi melihat hidupan laut.. makin lame makin menarik plak aku tgk aquaria nie.. ade tambahan hidupan lain.... senang citer memang x rugi ar g sane.. ingatkan nak g petrosains plak.. pasal aku x pernah g petrosains tue.. kenalan ku cakap best gak petrosains.. tp nasib plak x menyebelahi coz kite org g klcc lambat skit ari tue.. xpe la.. next time leh g lagi.. sambil tue nak layan movie lagi.. hehehe sempat plak tgk epl perlawanan di antara liverpool dengan everton dan disudahi dengan kemenangan liverpool ke atas everton.. memang musuh ketat nie.. puas hati aku.. man u pun kene titik.. pedulik ape aku liverpool x dpat masuk champions league janji jgn kalah ngan man u and everton.. hahaha

Akhirnya hari terakhir kene la aku balik ipoh balik.. kene kerja.. xpe.. kene keje time weekend pun aku x kisah.. coz aku enjoy.. byk benda baru aku bleh blaja dan byk rakan² yg sanggup berikan tunjuk ajar..

well.. tu je la citer aku wat mase nie.. harap² nanti bleh g ber jalan² lagi.. hehe.. chiaows amigos..

~I`m YourS~

Sunday, November 15, 2009

Percutian ke???... aku nak g tahun depan... jom cuti... ahaha..


Aloha... well berdasarkan tajuk diatas.. sudah pastinya ianya berkaitan dengan percutian... hehehe lame seh x pernah dapat g bercuti.. klu ngan member last² aku ingat g cherating la kut.. tue pun mase muda mudi dulu.. klu ngan membe opis plak g cameron.. klu dengan family.. last² mase g langkawi.. klu ngan membe umah sewa mase kat melaka plak.. g genting..( hawau sungguh mase nie aku memang x bleh lupa punye.. plan awal g danga bay.. masuk highway tukar plan.. g genting.. hehehe.. naik genting pakai seluar jeans pendek ngan selipar.. baju tshirt langkawi.. sejuk.. ahahaha) ngan g ledang.. ( bergaya ngan cermin mate hitam abg halu.. hahaha) then yg lain² tue sume nye persinggahan semasa kursus..

ha.. klu korang tgk gamba kat atas pun mesti dah rase teringin nak pegi.. nie gamba kat sabah.. membe aku kene posting sane.. so dikala itu dia pun menangguk di air jernih dengan pegi bercuti ke semporna kut aku rase.. nhehehe... lupa bah.. tapi dari ape yg die cite ngan gambar yg aku tgk kat fb die.. fuhh.. syahdu gile.. bleh release tension beb.. so skang aku target nak g sane la nanti.. target nak simpan cuti ngan simpan duit.. hahaha mane bleh tahan takat tgk gamba je.. harap² dapat lah cuti time tue erk...

membe aku yg sorang lagi kat melaka tu lagi asyuk.. bawak diri hati yang lara dengan g bercuti kat korea ngan vietnam.. sib baik die ade pasport.. aku haram pun tara.. tue pun die budget dalam 3K satu kepala.. memang best ar, klu dengar dieorg bercuti... jeles pun ada.. tp aku nak lepaskan kat malaysia dulu la... hehehe

kalau aku lah kan.. aku suke bercuti kat pulau .. best skit.. sambil berlari lari di tepian pantai.. hahaha.. x bleh blah.. sekali skala best gak pegi.. lagi² klu ko pegi ngan family or kwn ² yg rapat ngan ko.. tapi klu berkali² tokey guli pun boleh rugi.. hahaha.. tapi pade pendapat korang la kan.. mane korang nak g... bercuti luar negara atau dalam malaysia je.. ahha.. tapi sume perancangan nie aku rase nak wat tahun depan..

K lah.. klu korang ade suggestion tempat yg sesuai utk bercuti dan ringan jari nak menaip.. bolehlah tinggalkan komen ea.. klu x pun xpe.. sekian... challooo....

Wednesday, November 11, 2009

ahaks.. long time no see arr..



Assalammualaikum... salam sejahtera dan salam satu malaysia.. hahaha.. dah mcm berceramah plak.. actually aku nak citer ar ape yg berlaku dalam life aku dua 3 menjak nie..

Ok.. pasal keje baru nie.. best tapi sgt mencabar.. kengkadang mcm xpercaya yg aku leh buat bende yg selama nie aku x buat.. tegur org yg aku x kenal.. berbual.. tanye pendapat.. berjalan².. anta report dan mcm ² lagi.. Skang nie aku follow senior aku la.. kate noob lagi kan.. kene la blaja klu nak pandai.. tp dalam keje nie x terkecuali kite akan jumpe org yg besar pangkat tapi baik hati dan rendah diri.. begitu juga sebaliknya.. gelagat manusia yg pelbagai ragam.. kadang² menggembirakan.. kadang² sedih melihatnya..

Apepun barulah aku tahu ape yg selama nie aku pikir adalah sebaliknya.. barula aku atau realiti dan fantasi.. hmm.. dalam mase yg same gak.. teringat kat member lelame yg ade kat melaka nun... xpe la.. nak berjaya kene berhijrah.. kat cnie pun jumpe kengkawan yg baru.. and alhamdulillah sumenye baik² belaka..

Apepun dalam gembira ade sedihnya.. tp biase ar lumrah hidup x semua kite nak akan dapat.. kengkadang kite kene lepaskan utk capai yg satu lagi... ape yg penting ini semua sudah diatur untuk kita oleh Yang Maha Esa... Allah s.w.t.... hanya kita perlu berusaha untuk mencapainya

p.s : aku sgt bersyukur diatas peluang yang diberikan semoga dapat berubah menjadi insan yg
lebih baik..

Monday, September 14, 2009

Kegembiraan si anak rantau > 1+1 ( Kerja Baru & Liverpool )


New Journey..


Goodbye Carlsberg.. Welcome Standard Chartered..

Berdebar², ternanti² dan gembira rasenya di hatiku.. 1+1 -> coz aku dapat keje kat tempat baru yang penuh dengan cabaran & dugaan berdasarkan taklimat serta penerangan tugas² baru yang akan dilakukan oleh aku oleh pegawai yang budiman serta baik hati.... hanya ini yang mampu aku pegang buat masa ini.. Only the brave will survive & From Zero To Hero!!! walaupun dalam hati still berdebar ditambah pula dengan aku sendiri x tahu akan ditempatkan di mana, serta kemesraan bersama kenalan² baru yang senasib denganku.. aku berharap dapat menyesuaikan diri dengan cepat bagi tugas baru ku ini.. Apepun kenangan bekerja di tempat lama serta rakan² yang bersama tika susah dan senang x mungkin akan aku lupakan.. Terima kasih di atas semua kebaikan dan kenangan yang x dapat digambarkan dengan kata²...

X lame lepas tue.. aku dapat pula berita gembira pasukan terhebat.. "The Reds" Liverpool akhirnya telah menukar penaja jersi Liverpool iaitu Carlsberg kepada Standard Chartered Bank tidak lama lagi bagi musim akan datang .. Penajaan ini juga membawa makna Liverpool akan mengikat player² terbaik.. ( David Villa come and join us..)

Aku percaya ramai fans liverpool terutamanya yang beragama Islam yang dahulunya x beli jersi liverpool oleh sebab nama penaja lama nie.. akan berasa gumbira.. dan dengan senang hati akan beli jersi ori punya.. hehehe Ikat perut pun ikat lah.. janji dapat beli.. hehehe

p.s: Adakah aku akan merantau di negeri orang sekali lagi.. Hmm.. setelah hampir 5 tahun merantau di negeri Hang Jebat.. akan bermula cabaran baru.. di tempat yang baru.. di negeri yang satu... x lupa juga diucapkan Selamat menyambut hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma.. Maaf Zahir & Batin..

Wednesday, August 12, 2009

Lucut Kerakyatan Si Penghina & Pertahankan Agama ISLAM..


Hari nie aku memang terkejut apabila ada insan yang digelar ulamak oleh parti bulan sanggup membiarkan ahli² roket nie menghina ISLAM dengan alasan " DAP kalau HINA ISLAM pasal dia BUKAN ISLAM. YANG ORANG ISLAM TOLAK ISLAM ITU LEBIH MENGHINA ISLAM".

Apa yang difikirkan memang aku x tahu... janganlah kerana kuasa politik agama dipermainkan.. sudahlah diajak bersatu die x mahu, si roket hina ISLAM die cakap xpe.. Hina Sultan pun die cakap xpe... Sepatutnya kita mengikut gesaan Mufti Perak Tan Sri Harussani supaya mempertahankan agama ISLAM dan kedaulatan raja. Malah aku amat bersetuju dengan saranan Tan Sri supaya si penghina yang menimbulkan isu ini semua patut dilucutkan kerakyatan lebih² lagi tindakan ini akan mencetuskan ketegangan. Kat sini hangpa semua boleh baca pasal artikel yang mufti perak nyatakan.

Pada yang bencikan negara ini anda bebas tinggalkan negara ini dan tinggallah di negara yang boleh menerima ideologi anda yang hebat sangat....

p.s : semalam memang aku menyampah gila bila terserempak dengan mamat MELAYu yang pakai baju Hapuskan ISA.. tgklah ISA belum hapus pun si roket dok sibuk hina ISLAM dan MELAYU.. inikan pula bile dah tiada dek angkara si pengkhianat...